Livelifeyoga
Door ontspanning zo vrij

Welkom

De yoga en meditatietechniek waarin ik les geef, helpt je om in diepe verbinding te komen met je oorspronkelijke staat van Zijn; ontspannen,  in balans, vredig en vrij.  Door je lichaam goed te leren voelen en ernaar te luisteren, en door de aandacht naar binnen te brengen, doorzie en doorbreek je patronen van het denken (de doener in jou). Je traint om je niet te identificeren met gedachten, emoties of je rollen in dit leven. Deze yogavorm brengt je in de kracht van jezelf. To live life; door ontspanning zo vrij.

De lessen zijn meditatief, intuïtief, verdiepend, afwisselend en authentiek; ofwel doorleefd.

De oefeningen en ademhalingstechnieken zijn fysiek uitdagend maar wel redelijk eenvoudig en dus voor iedereen toegankelijk.

“Geluk is nooit iemands eigendom, het is daar waar het ‘ik’ niet is.” Sri Nisargadatta Maharaj.

Tijdens de les kun je het gevoel van eenwording ervaren met jezelf. En je innerlijke bron van kracht en gelukzaligheid. Waardoor je weer als een kind zo vrij leert leven.

Het is belangrijk dat je de yogavorm en de docent kiest die bij je ontwikkeling past. Ervaar daarom een van de lessen en schrijf je in voor een proefles. Of doe alvast een oefening die je dagelijks kunt doen. Bijvoorbeeld na het werk.

Yoga is een eeuwenoude methode die je de kunst van het leven bijbrengt. Yoga wordt al duizenden jaren in India toegepast om te leren ontspannen, bewust te worden van lichaam en geest en om dicht bij jezelf te komen. Yoga is het loslaten van de valse identificaties en om je te verbinden met dat wat je wezenlijk bent.

Enkele reacties van leerlingen:

"Dank voor je yogalessen en je verhalen. Het heeft een hoop voor me betekend en 2014 tot een goed jaar gebracht". Floortje

"Olivia zorgt voor meditatieve rust, gevarieerde yogaposities en een liefdevolle begeleiding. Je mag zijn wie je bent, doen wat je kunt en komt zo dieper in contact met jezelf." Mardi

To Live Life, door ontspanning zo vrij!

Yogadocente

Mijn naam is Olivia van de Lustgraaf. Ik ben gediplomeerd yogadocente. In 2010 heb ik de vierjarige Intensieve Yoga Opleiding afgerond (deze is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten). Daarnaast ben ik meerdere keren in India geweest en heb ik een maand in de Ashram Santosh Puri gewoond waar ik de cursus yoga en ayurveda volgde. Ter inspiratie en verdieping volg ik nascholingscursussen, stilteretraites en zing ik graag gezamenlijk mantra’s. Ik volg de traditie van Advaita Vedanta  het achvoudigepad van Patanjali  en Osho.

Als bevlogen yogadocente probeer ik de les op een heldere, authentieke en inspirerende wijze te geven. Ik ben gespecialiseerd in het geven van lessen aan mensen met psychische klachten. Linkedin Olivia van de Lustgraaf.

‘Een (psychische) ziekte kan een ingang zijn tot zelfrealisatie ofwel, bevrijding.’ zie mijn verhaal in het Yogamagazine nr 1 2015